Samsung Galaxy S3 özel test
Tüm detaylar, benchmark'lar ve fazlası... Samsung Galaxy S3 Türkiye'nin en kapsamlı testinde!
Akıllı telefon pazarında yeni bir standart var artık! Parlak ve keskin görüntüler, dört çekirdekli işlemci, çok kaliteli bir kamera ve mantıklı sayılabilecek kadar uzun pil ömrü. İşte test merkezimizi ziyaret eden Samsung Galaxy S3 bize bunları vaat ediyordu. Biz de bu yeni oyuncuyu mercek altına aldık ve vaatlerinin ne kadarını gerçekleştirdiğini, ne kadarının başka bir bahara kaldığını test ettik.
Samsung Galaxy S3 ile gelen yeniliklerden ilki gövde malzemesi olarak polykarbonat kullanılmış olması. Evet, bu malzeme gerçekten kolay kolay çizilmiyor ve çok dayanıklı, ama yine insana plastik hissi veriyor. Metal parçalara sahip olan (ve bu yüzden de epey ağır olan) iPhone 4S veya HTC One S'den bu açıdan hemen ayrılıyor. Buna ek olarak Samsung bu üründe de geleneğini bozmamış ve ön panelin hemen hemen tamamını ekrana ayırmış. Bu sayede cebinizde akıllı telefon kategorisi için "dev gibi" diyebileceğimiz bir ekran taşıyorsunuz. Büyük ekranın en büyük artısı ekrana daha çok şey sığdırabilmek ve daha iyi bir görüntü kalitesi elde etmek. En büyük eksisi ise bundan böyle telefonunuzu tek parmak ile kullanmaya elveda diyecek olmanız. Elbette "dev gibi" elleriniz yoksa...
İnce polykarbonattan yapılmış olan arka kapağı tırnak ile kanırtıp açtıktan sonra hemen şaşırıyorsunuz, çünkü Samsung Galaxy S3 mikroSIM kullanıyor. Yani, eğer eski telefonunuzda klasik bir SIM kart varsa, bu telefona takıp hemen kullanmaya başlamayı hayal etmeyin. Ya köşe başındaki telefoncuya gidip kestirmek ya da operatörünüze gidip yeni bir SIM kart almak gerekli. Samsung Galaxy S3'ün mikroSD yuvası 64 GB'a kadar olan kartları okuyabiliyor. Depolama alanına bulutta 50 GB eklemek mümkün. Samsung 50 GB dropbox alanını iki yıl boyunca ücretsiz olarak veriyor.
Samsung Galaxy S3 özellikle internet uygulamaları, özel olarak da internette sörf yaparken kullanıcı çok mutlu edecek. Hem kablosuz ağ performansı hem de 3G performansı çok başarılı. Android 4 ile beraber gelen web tarayıcısında bulunan çift dokunuş ile zoom yapmada yaşanan problem maalesef Samsung Galaxy S3 modelinde de devam ediyor.
Uzun lafın kısası, S3'ün "yepyeni" özelliklerinin çoğu biraz aceleye getirilmiş. Sesli kontrol fena değil ama Türkçe'de ne olacağı meçhul, Picture-in-picture sadece offline videolarda çalışıyor, otomatik ekran kapama pek reklamlardaki gibi değil. Görünüşe bakılırsa rakiplerin önüne geçmek için geliştirme ekibinin aklına gelen her fikir telefona sokuşturulmuş. Bu fikirler biraz daha olgun hale geldikten sonra uygulamaya sokulsaydı S3'ün diğer Android telefonlar arasında zirveye oturması işten bile olmazdı.