Siri hakkında bilinmeyenler!

iPhone 4S'in kişisel yardımcısı Siri hakkındaki bu ilginç detayları biliyor muydunuz?

iPhone 4S'in favori özelliklerinden Siri, ses komutlarınızla mesaj yazabiliyor, bir hatırlatma meydana getirebiliyor, internette arama yapabiliyor ve bir telefon görüşmesi başlatabiliyor. Ancak araştırmalar, Siri'nin çok daha kısıtlı amaçlarla kullanıldığını gösteriyor. İşte Siri hakkında ilginizi çekecek bazı gerçekler.

- iPhone 4S kullanıcılarının yüzde 87'si, Siri'yi en az ayda bir kez kullandığını söylüyor.

- Siri kullanıcılarının yüzde 55'i, ondan memnun.

- Yüzde 9'u Siri'den hiç memnun değil.

- Yüzde 36'sı ise ortalama bir memnuniyete sahip.

- Siri en çok telefon aramaları, internette arama ve mesaj gönderme amaçlı kullanılıyor.

- Kullanıcıların yüzde 35'i, bir randevu meydana getirmek için Siri'yi hiç kullanmamış. Yüzde 32'si Siri ile hiç müzik çalmamış. Yüzde 30'u onunla hiç e-posta göndermemiş. Yüzde 26'sı ise Siri ile her gün e-posta gönderiyor.

Android'de uygulama izinlerin mantığı

Cebinize uygulama kurarken karşınıza çıkan uzun izin listeleri hakkındaki tüm gerçekler...

Android'de bir uygulamayı yüklerken kullanacağı izinleri görürsünüz. Bu izinlere dikkat ederek gizliliğinizi, güvenliğinizi ve telefon faturanızı tehliklelerden korumanız mümkündür. Ancak birçok kullanıcı bu izinlere dikkat etmiyor.

Zararlı uygulamalar, bir güvenlik açığı olmasının dışında sizin izniniz olmadan SMS gönderemezler veya kişisel bilgilerinize ulaşamazlar. Ancak zararlı uygulamaları yüklediğimizi farkına varmayabiliyoruz.

İzinler tam olarak nedir?

Her uygulama, yüklenirken sahip olduğu izinleri listeler. Bu izinleri değiştirmeniz mümkün değildir, izinleri kabul etmiyorsanız uygulamayı yüklememelisiniz. Android uygulamalarının internet erişiminden SD karta yazmaya, konum izlemeden SMS göndermeye hemen hemen her şey için bir izne ihtiyacı vardır.

İzinler teoride harika olabilirler. Ancak birçok Android kullanıcısı, izinler hakkında bilgiye sahip değil veya izinlere gereken önemi vermiyor. Sorun işte burada baş gösteriyor.

Örneğin Angry Birds, cihazınızın kimliğine ve konumuna erişmek istiyor. Angry Birds, bunu reklam göstermek amacıyla kullansa da kullanıcıları izinleri ciddiye almaması konusunda eğitiyor.

Otomatik güncelleme ve elle güncelleme

Android uygulamaları, kendilerini otomatik olarak güncelleyebiliyorlar. Ancak zaman zaman bu işlemin gerçekleşmediğini görürsünüz ve uygulamanın elle güncellenmesi gerekir. Bunun nedeni, uygulamanın ek izinlere ihtiyaç duymasıdır. Birçok kullanıcı, güncellenen uygulamanın hangi ek izni istediğine dikkat etmiyor. Uygulamayı güncellerken istediği yeni izinlerin yanında bir "Yeni" işareti göreceksiniz.

Uygulama izinlerine bakma

Android, yüklü uygulamalarınızın izinlerine bakmanıza izin veriyor. Bunun için Menü düğmesine, Ayarlar'a, Uygulamalar'a, ardından Uygulamaları Yönet'e dokunun. Listeden yüklü olan uygulamalarınızdan birine dokunun ve ekranı aşağı kaydırın. Uygulamanın kullandığı izinleri göreceksiniz.

Uygulama izinlerini tarama

Android'deki yöntemle uygulama izinlerine bakmak yavaş ve zahmetli olabilir. Bu işi hızlandırmak için aSpotCat gibi bir uygulamayı kullanabilirsiniz. aSpotCat, yüklü uygulamalarınızı tarıyor ve ihtiyaç duyduğu izinlere göre sıralıyor.

Uygulama izinlerini kısıtlama

Android, varsayılan olarak uygulamaların izinlerini kısıtlamaya izin vermiyor. Ancak Android cihazınızı root'ladıysanız, Permissions Denied gibi bir uygulama yükleyebilirsiniz. Bu uygulama, yüklü olan uygulamalarınızın izinlerini ortadan kaldırmanıza izin veriyor. Bir izni kaldırdığınızda birçok uygulama çalışmaya devam edecektir, ancak bazıları izni kullanmak istediğinde hata verebilir ve kapanabilir.

Windows 8'li Nokialar geliyor!

Nokia, bu yıl bitmeden Windows 8'li yeni cep canavarlarını sahneye çıkartabilir...

Windows Phone 8 işletim sisteminin Haziran'da tanıtılacağını zaten tahmin ediyorduk ama sızan haberlere bakılırsa, sene sonundan önce yeni Windows Phone 8'li telefonları, ilk olarak Nokia markası altında göreceğiz.

Yeni işletim sisteminin Nokia için ne kadar büyük bir stratejik önem taşıdığı ortada. Bu nedenle şirketin Windows Phone 8 furyasına öncülük etmesi o kadar da şaşırtıcı değil. Sene başında Windows Phone yöneticisi Joe Belfiore'nin Nokia'ya yaptığı video sunumu da Microsoft'un iki şirket arasındaki işbirliğine verdiği önemin bir göstergesi.

Yakında düzenlenecek olan Windows Phone geliştirici konferansı ile yeni nesil Windows Phone işletim sistemi hakkında çok daha detaylı bilgiye sahip olacağız. Halihazırdaki cihazların yeni işletim sistemine yükseltilmesinin mümkün olup olmayacağı hala tartışılıyor, ancak şu anda durum pek umutlu görünmüyor.

Microsoft'tan Android-iPhone patenti

Android ya da iPhone için geliştirilen bir uygulamayı Windows cebinizde kullanmak ister misiniz?

Geçtiğimiz birkaç ayda geliştiricilerin Windows Phone işletim sistemine sahip telefonlar için geliştirdiği uygulamalarda büyük bir artış gözlendi. Yine de Windows Phone Marketplace'deki uygulamaların sayısı halen iOS AppStore ya da Android Play Store 'un oldukça gerisinde. Ancak Microsoft'un yakın zamanda duyurduğu bir patent, bu sorunu en azından kağıt üzerinde çözebilecekmiş gibi görünüyor.

Kasım 2010'da başvurusu yapılan ve yakın zamanda duyurulan patent başvurusunda (örneğin Android yüklü olan) eski akıllı telefonunuzun içindeki uygulamaları tarayıp aynı uygulamaları Windows Phone Marketplace'te bulacak bir yazılım tanımlanıyor.

Eğer aynı uygulama Windows Phone için üretilmemişse, yazılım aynı işi görebilecek en uygun alternatifi bulmaya çalışıyor. Bu da olmazsa, uygulama ya da uygun bir alternatif piyasaya çıktığında kullanıcı yazılım tarafından haberdar ediliyor.

Patent başvurusunda göze çarpan bir başka ayrıntı da, sözkonusu yazılımın başka bir işletim sistemindeki uygulama verilerini Windows yüklü telefona aktarabilme özelliği, ancak bunun tam olarak nasıl gerçekleşeceği açıklanmıyor.

Microsoft'un sık sık patent başvurusu yapıp bu patentleri hayata geçirmediği gözönüne alınırsa, bu fikrin de şirketin tozlu rafları arasında yer alması ihtimali o kadar da zayıf değil.
 

Android cebinizin pil ömrünü uzatın

Android cebinizin pilinin çok çabuk bittiğinden şikayetçiyseniz, bu 15 öneriye kulak verin...

Her şeyi denediniz ancak Android cebinizin pil ömrünü uzatamadınız. Telefonunuzun pili bir gün zor dayanıyor ve şarj aletinizden ayrılamıyorsunuz. O halde bu ipuçlarına şans vermelisiniz.

1. Tam şarj: Piniziniz verimliliğini korumak için onu en az ayda bir kez tam olarak şarj etmeli ve şarj oranınızın yüzde 20'nin altına düşmemesine dikkat etmelisiniz.
2. Uygun sıcaklık: Pilinizi şarj etmek için en uygun sıcaklık 0-45 arasıdır. Çok yüksek ve çok düşük sıcaklıklar pilinize zarar verecektir.
3. Cebiniz nefes alsın: Pilinizi şarj ederken kılıfını çıkarın. Aksi halde sıcaklık cihazınıza zarar verebilir.
4. Wi-Fi'ı kapatın: Wi-Fi, 3G kadar olmasa da önemli ölçüde güce ihtiyaç duyar. İhtiyacınız olmadığı zamanlarda Wi-Fi bağlantısını kapatın.
5. Mobil veri: 3G veri ağı, 2G'ye göre daha fazla pil tüketir. Mobil veri bağlantısını kullanmadığınız zaman kapatarak pilden tasarruf edebilirsiniz.
6. Otomatik eşitlemeyi kapatın: Gmail, Google kişileri gibi gerçek zamanlı eşitleme için kullanılan Otomatik Eşitleme'ye ihtiyacınız yoksa onu kullanmayın.
7. Bluetooth'u kapatın: Wi-Fi gibi Bluetooth bağlantısı da güç kullanır. Bluetooth kulaklığınızı sıkça kullanmıyosanız, Bluetooth'u kapatın.
8. Ekranınız daha çabuk kapansın: Ekranınızın açık kaldığı süreyi kısaltarak pilden önemli ölçüde tasarruf edebilirsiniz.
9. Parlaklığı ayarlayın: Daha düşük ekran parlaklıkları kullanarak pilden önemli derecede tasarruf edebilirsiniz.
10. Arka play uygulamalarını kapatın: Arka planda çalışan uygulamaların işlemci gücünüzü tüketmediğinden emin olun.
11. Otomatik güncellemeyi kapatın: Otomatik uygulama güncelleme aralığını uzatarak veya bu özelliği kapatarak pilden tasarruf edebilirsiniz.
12. Titreşimi kapatın: Sadece telefon zilini duymayacağınız zamanlarda titreşim özelliğini kullanarak pilden tasarruf edebilirsiniz.
13. Güç denetimi widget'ı kullanın: Güç kontrolü widget'ını kullanarak belirli işlevleri hızla açıp kapayabilirsiniz. Bunun için ana ekranınıza uzun dokunun ve güç widget'ını bulup ekleyin.
14. Gereksiz widget'ları giriş ekranından kaldırın: Kullandığınız giriş ekranı widget'ları da pilinizi harcayabilir. İhtiyacınız olmayan widget'ları ekranınızdan kaldırın.
15. GPS'i kapatın: Bazı uygulamalar konumunuzu belirlemek için sıkça GPS'e başvurabilirler. GPS özelliğini kapalı tutmak, pil ömrünüzü artırabilir.
 

Kendinizi / Şirketinizi ücretsiz olarak rehberimize kaydedebilirsiniz.

Kayıt Ol

Diğer Haber Başlıkları

Web Sitelerinin Vazgeçilmezi: Domain ve Hosting...
IOS 10'da hangi özellikleri görmek istiyorsunuz?...
Whatsapp kamera güncellemesi geldi...
Line UWP mobil cihazlar için geldi...
Microsoft sağlık aplikasyonuna canlı bildirimler geldi...
Bluetooth üzerinden Windows 10 kilidi açtıran aplikasyon...
Hindistan'da kullanılmış iPhone satılacak...
Ölçekleme seçenekleri ile Retina Mac OS X ekranları...
Microsoft, Mobil Word çizim aracı güncellemesi yaptı...
iPhone ile aracınızın tüm özelliklerine ulaşın...
Sony yeni Xperia serisi ile vuracak...
Acer, Continuum destekli orta sınıf cihaz çıkarmaya hazır...
Apple ve FBI arasındaki problem büyüyor...
IOS 9.3 Beta güncellemesi 1970 tarih sorununu çözüyor...
Windows Phone cihazlara Skype Moji desteği geldi...
Snapdeal, resim kaydırma özelliği ile güncellendi...
HTC One M10 geliyor olabilir...
Lumia 950 için Windows 10586.107 güncellemesi...
Microsoft'dan parmak izi okuyuculu bekleme ekranı güncellemesi...
Samsung Galaxy S7 ön siparişleri 23 Şubat'da başlıyor..!!...
Lumia'daki sorunlu USB Port çözümü...
Apple Touch ID 'Error 53' hatasını düzeltti...
Bing reklamları tabletler için güncellendi...
Windows 10 için resmi Twitter güncellemesi geldi...
Microsoft mobil ofis programlarını güncelledi...
Viber, Windows 10 için görüntülü görüşme aplikasyonu hazırlıyor...
Hp Falcon piyasaya HP Elite X3 olarak çıkacak...
Windows 10 alarm ve saat güncellemesi yayınlandı...
Windows Aygıt Kurtarma Aracı güncellemesi...
Windows Phone Snapdeal güncellendi.!...
Lumia 650 Şubat 18'de satışta...
Nexus 6P Şimdi Altın Renkli..!...
Nokia 230 ve 2mp selfie kamerası...
LG G4'lara Android 6.0 çıkıyor...
Nokia C1 görüntüsü sızdı...
iPhone kullanımı artıyor ama..!...
Google Play Services 8.4'ten haber var...
Samsung üst düzey Tizen telefon çıkaracak...
Telefon sahiplerini rahatlatacak düzenleme...
IOS 9.1 güncellemesi sorunu...
Motorola'ın kırılmayan ekran telefonu!...
Intel, iPhone 7'nin modemini üretebilir!...
Bu uygulamalar, Google Play'den kaldırılıyor!...
Cebinizdeki telefonunuz birilerini arıyor!...
Microsoft 1 milyar $ fon ayırdı...
Microsoft ile Kyocera patent sorunu çözüldü...
Samsung'da çoklu görev sorunu...
Galaxy S6 kamera geliştirme...
Yeni Nexus büyük olacak...
Karşınızda Lumia Cityman ve Talkman...
Nokia Android ile gelecek mi?...
iPhone 7 bükülmeyecek...
LG G4 yeni detaylar...
Gmail tek kutuda hesapları topladı...
Apple çalışanlarrına Watch eğitimi...
LG G4 metal gövde mi olacak?...
HTC One M9+ geliyor...
Sony Weibo'da Xperia'yı paylaştı...
LG G4 kılıfı sızdı...
Karşınızda 5 dk'da şarj olan Oppo...
iPhone 7 kavisli gelebilir...
iPhone 7 kavisli gelebilir...
Galaxy S6 aksesuarlarıyla geldi...
Super Lumia Windows 10 ile gelecek...
Cyanogen ile Qualcomm anlaştı...
Samsung Galaxy S6 böyle mi olacak?...
Windows 10 ceplere her an gelebilir...
Ericsson ve Xiaomi yine karşı karşıya!...
Galaxy S6'ya Gear VR desteği!...
Telefonlara Hızlı Şarj...
Blackberry Visa ve Victoria sızdı...
Energy Studio ile 4 gün şarj süresi...
Andorid One 3 ülkeye daha girdi...
iPhone 6s şaşırtabilir...
Lenova P70t ile 46 gün pil ömrü!!!...
iPhone 6, Plus'a fark attı...
Xperia Z4 5.2 inç ekranlı olacak...
HTC One M9 geliyor...
IOS 8.2 çıkmadan jailbreakelendi!...
736ppi QHD ekran duyuruldu...
iPhone 6'larda garip sorun...
Yeni Google Maps başarılı...
Escort Joye ES501 ile ödülü kaptı...
Rapid Charger ile süper hızlı şarj...
Samsung Knox hakkında konuştu...
Samsung Z görücüye çıktı...
Sony Xperia Z3 artık Türkiye'de...
OnePlus - Windows Phone bilmecesi...
Android multiplayer destekli oluyor...
OnePlus One JBL Special Edition...
iPad Air 2 nasıl olacak?...
Motorola Nexus 6 çok yakında...!...
IOS 8'e geçişler çok yavaş...
Google+ Material Design...
Galaxy A5 ve A3...
900 bin kişi hattını üzerine aldı...
Samsung yine Apple'ın peşinde...
Android L - Lolipop mu?...
OnePlus Two 2015 ikinci çeyrekte...
iPhone 6 Plus bükülüyor mu?...
IOS 8 ile gelen 6 özellik...
iPhone 6 sonunda tanıtıldı...
Telefonda yeni dolandırıcılık yöntemi...
Galaxy S4 kamera çözününürlüğü...
Vücut taraması yapan BlackBerry'ler...
iPhone 6 NFC destekli olacak...
Nokia X'ler güncelleniyor...
Manyetik iPhone şarjı...
Nokia Lumia 530...
Android'de sahte uygulamalar...
iPhone 6 üretime başlıyor...
Android'e güvenlik olarak KNOX...
Samsung mağazası yenilendi...
iPhone 6 çıkışı erteleniyor...
HTC One M8 kasayı doldurdu...
Windows 8.1 klasör destekli olacak...
Android 4.4.4 ile geliyorlar...
Galaxy Note 4 OIS ile gelebilir...
IOS 8 pil dostu olacak...
Katlanan OLED ekranlar...
Lumia 930 ve Lumia 925 karşılaştırması...
Moto X tüm Android'lere geliyor...
Plastik kasa HTC One geliyor...
IOS 8 tam çıkmayacak...
Nokia Lumia 630 satışta!...
Ucuz HTC One M8...
LG L3 tanıtıldı...
Yaşlılara özel Samsung Master duyruldu...
iPhone 6, 4.7 inç geliyor...
LG G3 bomba gibi geliyor...
Apple WWDC14...
Bu devirde tuşlu ve kamerasız.!...
Android Silver Şubat 2015'de geliyor...
Son kazanan Apple oldu...
Amazonun cep telefonu...
Galaxy K Zoom...
Plastik kasa HTC M8 Ace...
Swarovski'li Galaxy S5 geliyor...
Tizen'li cepler geliyor!...
OnePlus One iddialı...
Microsoft Android'den haraç alıyor...
Android 4.5'deki değişiklik...
Plastik Kasa HTC One M8...
2.19 milyar dolar nerden çıktı?...
IOS Heartbleed'den etkilenmedi...
Nokia 225 Dual Sim...
Google Project Ara'dan yeni görüntü...
Android Silver çözümü...
Xperia Z2 Compact ortalarda...
En iyi cep ekranı Galaxy S5'de...
Samsung ATIV SE...
Su geçirmez Xperia Z2 geliyor...
Dev ekranlı Nubia X6...
LG'lere Knock Code...
Google Glass karizmatik olacak...