Geleceğin iPhone'una ilk adım
Apple'ın yeni patenti, geleceğin iPhone'larının çok farklı olacağının sinyalini veriyor!
Apple'ın ortaya çıkan patente göre, geleceğin iPhone'larının göz hareketlerini algılayan ve buna tepki veren sanal 3D arayüzüne sahip olacak. Patenti alınan yeni teknoloji aynı zamanda kullanıcının parmaklarının ekranın arkasındaki boşluklara ulaşmasıyla ekranın arkasında gizli dünya deneyimi de yaratacak.
Kinect-stili yüz tanımalı 3D hareket algısı ve ortam ışığı farkıyla çalışma prensibini harmanlayan yeni teknolojide, ekran göz hareketlerinizi ve baktığınız yerleri tanımlayarak ona göre tepki veriyor. Simgeler gibi objeler de ortam ışığının ekrana düşme açısına göre arkalarında gölge bırakıyorlar ve hiper-realistik 3D deneyimi oluşturuyorlar.
3D göz-takip teknolojisinin kullanımı, yepyeni bir oyun deneyimi yaratabilir ya da yeni ve değişik kullanıcı arayüzleri görebiliriz. 3D arayüz, kullanıcının gözlerinin, sensörler tarafından takip edilmesi ve baktığı noktaların tanımlanmasıyla gerçek-zamanlı olarak kontrol edilebilecek. Entegre edilecek kinect-stili sensörler iPhone'un mekansal pozisyonuyla ilgili bilgileri kullanarak, "sanal 3D işletim sistem ortamı" adı verilen üç boyutlu kullanıcı arayüzünde ekranın arkasında başka bir boşluk daha yaratacak.
3D gibi davranan objeler...
Apple, ekranı kutuların içindeki "peerlar" etrafında döndürmenizi sağlayan üç boyutlu kullanıcı arayüzü "bento box"u şöyle tanımlıyor: "Sanal 3D işletim sistemini ekrana gömülü "bento box" form faktöründe kılmak mümkün. [...] Kullanıcı cihazı çevirdikçe, "bento box"un içindeki bağımsız "cubby hole(küçük delik)"lerin içine bakabilecekler. Ön-kamerayı kullanarak kullanıcının gözlerini takip edip "spot ışığı" efektlerini kullanabilir. Örneğin, bu spot ışığı efektlerinden biri, kullanıcının baktığı yer "parlama" efektiyle belirtilebilir."
Patent, işletim sistemi ortamındaki sanal objelerin "arkasını" nasıl görebileceğini tanımlıyor. Objeler sadece 3D gibi gözükmüyor, 3D gibi davranıyorlar. Patent, ekran-içinde-parmak konseptini de tanımlıyor.
Pozisyon sensörleri pusula, ivme ölçer, GPS modülü ve gyrometre içerebilir. Optik sensörler de, yüz tanımlaması için görüntü sensörü ve video kamera kullanabilir.
Patente göre, bu üç boyutlu kullanıcı arayüzü telefonlara, tabletlere, taşınabilir müzik oynatıcılarına, televizyonlara, oyun cihazlarına, dizüstülere ve masaüstü sistemlere uygulanabilir.
Her 2 telefondan birinde Android var
Yapılan bir araştırma, her iki akıllı telefondan birinde "onun" olduğunu ortaya çıkardı.
Akıllı telefonların gün geçtikçe popülerleştiği günümüzde rekabet de kızışmaya devam ediyor. Peki akıllı telefonlarda kullanılan işletim sistemleri söz konusu olduğunda hangi işletim sistemi ipi göğüslüyor?
Gartner'ın araştırmasıan göre 2011'in son çeyreğinde satılan her iki akıllı telefondan birinde Android kuruluydu.
Samsung'un mini Galaxy'si
Başımıza Galaxy yağıyor: Samsung'un Galaxy serisine yepyeni bir model daha ekleniyor...
Galaxy telefonlarıyla kullanıcıların ilgisiyle karşılaşan Samsung'un Galaxy serisine minik bir üye daha ekleniyor...
GSMArena'da yayınlanan fotoğrafta
HSDPA ağ teknolojisini destekleyen ve 7.2 Mbps hızında internete bağlanabilen cihazın Barselona'da gerçekleştirilecek MWC etkinliğinde ilk kez
Nokia N9'a sihirli bir dokunuş!
Nokia'nın MeeGo'lu canavarı N9'da bunu göreceğiniz hiç aklınıza gelir miydi?
Slashgear.com'un haberine göre, bir geliştirici Android 4.0 ICS'i Nokia N9'a port etti. Aslında, Nokia akıllı telefonlar fabrikadan Linux-temelli MeeGo işletim sistemi
Geliştirici Rus Alexey Roslyakov'un paylaştığı fotoğrafta, tipik 4.0 kilit ekranında çeşitli Android uygulamaları görülebiliyor.
Geliştirici, ayrıca dual-boot modu olduğunu da açıkladı. Yani kullanıcılar telefonun açılışında Android 4.0 yada MeeGo seçimini yapabilecek.
Jobs hakkında bilinmeyen yedi şey!
Efsane Apple Macintosh'un tasarımcısı, Steve Jobs hakkında konuştu ve bakın neler söyledi...
Yukarıdaki resimde sağ tarafta gördüğünüz adamı tanımıyor olabilirsiniz. Jerry Manock, jenerasyonları etkisi altında bırakan
Seven Days için Paula Routly
Steve Jobs'un ani düşünceleri: Steve, zaman zaman böyle şeyler söylüyordu: "Düşünüyorum da, kariyerimde iki veya üç tane milyar dolarlık şirketin CEO'su olabilirim." Bu dönemde Apple henüz yeni idi.
Pazar payı hakkında: Jobs'a ne tür bir pazar payına sahip olmak istediği sorulduğunda, şunu söylemişti: "Hepsini istiyorum. Yüzde 100'ünü istiyorum."