iPhone 5 ler ucuz mu geliyor?
iPhone 5′le ilgili yeni bir haber internette dolaşmaya başladı. Bu habere göre iPhone 5 iki farklı şekilde kullanıcıların karşısına çıkabilir; standart ve pro. iPhone Download Blog, Apple’ın iki çeşit iPhone bileşenlerini stokladığını ve bu parçaların tek bir iPhone’a sığamayacağını söylüyor. Bu durumda bir tanesi daha ucuz diğeri daha pahalı olmak üzere bu yıl içerisinde iki adet iPhone 5 görmemiz mümkün.
Tabii bu bileşenlerin birinin bu sonbaharda çıkması düşünülen iPod Touch’lar için toplandığı da konuşulanlar arasında. iPhone 5 standart ve pro’nun tam olarak arasındaki farklarının ne olacağı ya da ikisinin de iPhone 5 olarak mı anılacağı şu anda bilinmiyor. Ancak iPhone 5′in Haziran ayındaki beklenen çıkış tarihinin gecikeciğine artık kesin gözüküyle bakılıyor.
Apple NFC tabanlı ödeme sistemi kuruyor
BGR blogunun haberini verdiği ve bizim de aktardığımız şekilde Apple mağazalarında fazla mesai sistemi uygulayarak yeni donanımların kurulumunu gerçekleştiriyor. Sözü edilen donanım kurulumlarının ve fazla mesailerin NFC tabanlı ödeme sistemi için yapıldığı iddia ediliyor.
NFC tabanlı sistemin geleceğin önde gelen ödeme sistemlerinden biri olduğu düşünülüyor. Apple’ın da ödeme sistemini şimdiden buna göre düzenlemesi mantıklı bir hamle. Ancak ABD’deki Apple mağazalarına NFC tabanlı ödeme sisteminin kuruluyor olması, Apple’ın gelecekteki cihazlarında da NFC desteğinin olacağını yüzde 100 kanıtlamıyor. Ancak iPhone gibi bir cihazda NFC tabanlı ödeme sistemine destek bulunmasının zaten çekici olan bu cihazı daha da çekici ve havalı kılacağını söylemek gerek.
Acer Iconia Tab A100′ün çıkışı ertelendi mi?
Polonya’da yayın yapan Tabletwo sitesinin ortaya attığı iddiaya göre Iconia Tab A100 tableti Acer’ın sitesinden geri çekildi.
Acer Türkiye’nin web sitesini de kontrol ettiğimizde benzer durumla karşılaştık. Tablet segmenti altında çeşitli ürünler listeleniyor, ancak Android tabletlerden Iconia Tab A serisi olarak bahsediliyor ve özel bir ürüne atıfta bulunulmuyor. Acer’ın İngiltere merkezi tüm bu olanları destekleyecek şekilde Honeycomb işletim sistemli 7 inç tabletin çıkışının yılın ikinci yarısına ertelendiği şeklinde bir bilgi açıkladı.
Bakalım yurtdışındaki bu gecikme Türkiye’yi de etkileyecek mi? Gelişmeleri sizlere aktaracağız.
Amazon tabletleri “Coyote” ve “Hollywood”
Sektörün içindeki kaynakların daha sonra verdiği haberler ise Amazon’un bir tablet ailesi üzerinde çalıştığını işaret ediyor.
BGR tayfası içerideki kaynaklardan aldıkları bilgilere dayanarak Amazon’un bu yılın sonuna kadar iki tableti çıkarmayı hedeflediğini iddia etti. Cihazların teknik özellikleri hakkında çok fazla bilgi yok ancak Coyote adlı giriş seviyesi tabletin NVIDIA Tegra 2 işlemcisiyle çalıştığı belirtiliyor. Daha yüksek profilli model ise Hollywood kod adıyla anılıyor ve NVIDIA’nın önümüzdeki yaz aylarında çıkması beklenen dört çekirdekli T30 “Kal-El” işlemcisini barındırdığı söyleniyor.
Dört çekirdekli Kal-El işlemcisi çift çekirdekli Tegra 2′ye göre yüzde 500 performans artışı sağlayacak. Ekran, kamera, kullanıcı arayüzü ve diğer bileşenler de bu işlemcinin gücünden optimum seviyede yararlanacak şekilde geliştirilecektir diye tahmin ediyoruz.
Numaranızdan birisine göndermediğiniz bir SMS gidebilir !
Gelişen teknoloji sayesinde başkası kolaylıkla sizin numaranızı kullanarak, sizin adınıza yada herhangi bir şirket adına sahte mesaj gönderebildiğini biliyor muydunuz?
Gelişen teknoloji sayesinde başkası kolaylıkla sizin numaranızı kullanarak, sizin adınıza yada herhangi bir şirket adına sahte mesaj gönderebildiğini biliyor muydunuz? İsteğiniz dışında sizin adınıza mesaj gönderilse ne yapardınız?
SAHTE MESAJLAR KORKUTUYOR
İnternet üzerinden yabancı kaynaklı siteler aracılığı ile istenilen kişi yada kurum adına başkalarına kolaylıkla sahte mesajlar gönderilebiliyor. Cep telefonunuza yakınınızdan bir mesaj geldiğinde, mesaj merkez numarasını mutlaka kontrol ediniz. Eğer ki mesajı gönderen kimse Türkiye’dense mesajın merkez numarası Türkiye’nin alan kodu olan +90 ile başlaması gerekmektedir. +90 ile başlamazsa bu mesaj sahte olabilir. Bu yüzden cep telefonunuza gelen her mesaja inanmayınız.
Vatandaşımız sahte mesajları gerçeğinden ayırt edemediği gibi sistemlerde ayırt edemiyor. Birisi sizin adınıza başkasına devamlı mesaj göndererek rahatsız etse, rahatsız edilen kişi şu numara bana hakaret mesajı atıyor diye sizi mahkemeye verdiğinde Hakim mağdurun telefon döküm ayrıntısını istediğinde sizin ona mesaj çektiğiniz görülmektedir. Eğer ki hakkınızı savunamıyorsanız bu sizin haksız yere ceza almanız demektir. Oysaki bilgili olan hakim tüm numaraların ayrıntısını istemektedir. Çünkü sizin numaranın ayrıntısı incelendiğinde sahte mesaj olduğu için sizin mesaj göndermediğiniz açığa çıkmaktadır.