Apple Galaxy S3 yasaklanmasını istiyor
Galaxy S3 piyasaya çıktı, çıktığı gibi Apple'ın hışmına uğradı. İşte ilk yasaklama talebi!
Samsung'un "avukatlar tasarlamadı" dediği Galaxy S III de Apple'ın hedefindeki cepler arasındaki yerini aldı. Apple'a göre Samsung'un yeni Android canavarı, en az iki patenti çiğniyor.
Apple'a göre Galaxy S III, HTC'nin de ihlal ettiği verilerle ilgili bir patenti ve S-Voice'de Siri ile ilgili bir arama patentini ihlal ediyor. Böylece Apple, daha önceden Galaxy Nexus için yaptığı ABD'de ön-yasaklatma talebine Galaxy S III'ü de eklemiş bulunuyor. Apple'a göre cep için yapılan 9 milyon ön-sipariş (bu sayı henüz onaylanmadı), mahkemenin cebi yasaklamaması halinde uğrayacağı potansiyel zararların bir kanıtı. Samsung ise mahkeme emrinin cebin ABD'de piyasaya sürülmesini etkilemeyeceğini söylüyor.
Android 4.0 de sorun mu var?
Bugüne dek yayınlanan en iyi sürüm olsa da, Android 4.0 cephesinde ters giden bir şeyler var!
Android 4.0 Aralık ayında Galaxy Nexus'la birlikte piyasaya sürülmüştü. Çıkış tarihinden bu yana birçok akıllı telefon ve tablet yeni işletim sistemi ile güncellendi. Ancak Google'ın yayınladığı rakamlara bakılırsa işletim sisteminin yeni sürümü geçtiğimiz altı ayda halen istediği noktaya gelebilmiş değil.
Android geliştiricileri sayfasında verile bilgiye göre, Google Play kurulu Android cihazlarından sadece yüzde 7.1'inde Android 4.0 var. Halen en popüler sürüm olan Android 2.3'ün payı ise 4.0'ın 10 katı! Ondan daha eski olan Android 2.2 (Froyo) bile yüzde 19.1'lik bir pazar payına sahip.
Yine de Android 4.0, sadece tabletler için çıkarılmış olan 3.0'dan daha iyi durumda. 3.0 cihazların sadece yüzde 2.7'sinde mevcut. Ayrıca güncelleme imkanı tanınan eski telefon sayısının artması sayesinde Android 4.0'ın Nisan ayında pazardaki payını iki katına çıkardığını da unutmayalım.
Ne var ki Android 5.0'ın bu sene içinde piyasaya sürülecek olması ihtimali, 4.0'ın varlık gösteremeden yitip gitmesi anlamına da gelebilir.
Motorola'dan 3 SIM Kartlı Telefon
Çift SIM kartlı cep telefonlarını unutun... Motorola'nın bu canavarı çok daha fazlasını sunuyor!
Motorola, bir cep telefonunda iki SIM kartını bile az bulanlara yönelik yeni 3 SIM kart slotlu cebini ortaya çıkardı.
Motokey 3-Chip, fiziksel QWERTY klavyeye, 2MP kameraya, temel bir arayüze, microSD kart slotuna sahip bir cep telefonu. Cep telefonu, bu hafta Brezilya'da 349 dolar karşılığında satışa çıkacak. Telefonun başka hangi ülkelerde piyasaya sürüleceğine dair bir bilgi şimdilik verilmiyor. Motokey 3-chip, mp3 çalabiliyor, size FM radyo dinletebiliyor ve Facebook'a özel bir düğmeye sahip.
Motokey 3-Chip, cebinde üç telefon taşımak zorunda olan kullanıcıları rahatlatacak gibi görünüyor.
Samsung Galaxy S3 özel test
Tüm detaylar, benchmark'lar ve fazlası... Samsung Galaxy S3 Türkiye'nin en kapsamlı testinde!
Akıllı telefon pazarında yeni bir standart var artık! Parlak ve keskin görüntüler, dört çekirdekli işlemci, çok kaliteli bir kamera ve mantıklı sayılabilecek kadar uzun pil ömrü. İşte test merkezimizi ziyaret eden Samsung Galaxy S3 bize bunları vaat ediyordu. Biz de bu yeni oyuncuyu mercek altına aldık ve vaatlerinin ne kadarını gerçekleştirdiğini, ne kadarının başka bir bahara kaldığını test ettik.
Samsung Galaxy S3 ile gelen yeniliklerden ilki gövde malzemesi olarak polykarbonat kullanılmış olması. Evet, bu malzeme gerçekten kolay kolay çizilmiyor ve çok dayanıklı, ama yine insana plastik hissi veriyor. Metal parçalara sahip olan (ve bu yüzden de epey ağır olan) iPhone 4S veya HTC One S'den bu açıdan hemen ayrılıyor. Buna ek olarak Samsung bu üründe de geleneğini bozmamış ve ön panelin hemen hemen tamamını ekrana ayırmış. Bu sayede cebinizde akıllı telefon kategorisi için "dev gibi" diyebileceğimiz bir ekran taşıyorsunuz. Büyük ekranın en büyük artısı ekrana daha çok şey sığdırabilmek ve daha iyi bir görüntü kalitesi elde etmek. En büyük eksisi ise bundan böyle telefonunuzu tek parmak ile kullanmaya elveda diyecek olmanız. Elbette "dev gibi" elleriniz yoksa...
İnce polykarbonattan yapılmış olan arka kapağı tırnak ile kanırtıp açtıktan sonra hemen şaşırıyorsunuz, çünkü Samsung Galaxy S3 mikroSIM kullanıyor. Yani, eğer eski telefonunuzda klasik bir SIM kart varsa, bu telefona takıp hemen kullanmaya başlamayı hayal etmeyin. Ya köşe başındaki telefoncuya gidip kestirmek ya da operatörünüze gidip yeni bir SIM kart almak gerekli. Samsung Galaxy S3'ün mikroSD yuvası 64 GB'a kadar olan kartları okuyabiliyor. Depolama alanına bulutta 50 GB eklemek mümkün. Samsung 50 GB dropbox alanını iki yıl boyunca ücretsiz olarak veriyor.
Samsung Galaxy S3 özellikle internet uygulamaları, özel olarak da internette sörf yaparken kullanıcı çok mutlu edecek. Hem kablosuz ağ performansı hem de 3G performansı çok başarılı. Android 4 ile beraber gelen web tarayıcısında bulunan çift dokunuş ile zoom yapmada yaşanan problem maalesef Samsung Galaxy S3 modelinde de devam ediyor.
Uzun lafın kısası, S3'ün "yepyeni" özelliklerinin çoğu biraz aceleye getirilmiş. Sesli kontrol fena değil ama Türkçe'de ne olacağı meçhul, Picture-in-picture sadece offline videolarda çalışıyor, otomatik ekran kapama pek reklamlardaki gibi değil. Görünüşe bakılırsa rakiplerin önüne geçmek için geliştirme ekibinin aklına gelen her fikir telefona sokuşturulmuş. Bu fikirler biraz daha olgun hale geldikten sonra uygulamaya sokulsaydı S3'ün diğer Android telefonlar arasında zirveye oturması işten bile olmazdı.
Android'in bilinmeyen 6 süper özelliği
Google'ın Android 4.0'da yaptığı ancak pek bahsetmediği bu 6 yenilikten haberiniz var mı?
Android'in son sürümü, giderek daha fazla kullanıcıya ulaşıyor. Ice Cream Sandwich, yüz algılama, Android Beam, veri kullanımı izleme gibi çok sayıda yeni özellikle geliyor. Peki Android'de Google'ın bahsetmediği yenilikler de var mı? Tabi ki var. İşte bunlardan en sevdiğimiz 6'sı:
Geliştirilmiş çoklu görev: Android 4.0'daki harika çoklu görev özelliklerinden çok fazla bahsedilmiyor. Örneğin giriş düğmesini basılı tutarak son kullandığınız uygulamaların bir listesini açabilirsiniz. Bu liste eskisinden daha iyi ve uygulamaların ekran görüntülerini tam ekranda görebiliyor, listeyi yukarı ve aşağı kaydırabiliyorsunuz. Bir uygulamanın küçük resmini yan tarafa sürükleyerek onu kapatmanız da mümkün.
Uygulamalar arasında daha iyi gezinme: Android'in en önemli sorunlarından bir tanesi, geri tuşunun tutarlı bir biçimde çalışmamasıydı. Düğme bazı uygulamalarda sizi bir önceki ekrana aktarırken, bazılarında giriş ekranını geri getiriyordu. Google bunu uygulamalardaki dokunmatik geri düğmesiyle onarmış görünüyor. Bir uygulamayı açtığınızda sol üstte bulunan küçük ok simgesini kontrol edin. Bu düğme, sizi uygulama içerisinde bir önceki ekrana aktaracaktır.